kozossegi-media.com            info@kozossegi-media.com

All Rights Reserved!  kozossegi-media.com                              Jogi nyilatkozat      Adatkezelési nyilatkozat

A nap folyamán három oktatási időpontot ajánlunk ki alkalmanként 20-20 fő  részére INGYENESEN.


Az időpontok tervezett időbeosztása:

13.00-13.45 diákoknak szóló előadás (befoglalva: Báthory Ált. Isk.)

14.00-14.45 diákoknak szóló előadás

15.00-15.45 pedagógusoknak, szülőknek, fiataloknak szóló előadás

Az időpontok célcsoportjait rugalmasan kezeljük, a jelenlévők átlagéletkora alapján határozzuk meg az előadás pontos irányát!


Időpont: 2015. február 20. (péntek)

Helyszín: TOFFICE, Veszprém, Szeglethy u. 2.


Ha tanulókkal kíván jelentkezni, kérjük az üzenet rovatban adja meg a hallgatók létszámát és ha Önöknek a 15-15.45 közötti sáv jó, bátran foglalják le azt!


Ha szeretne könyvet/munkafüzetet, kérjük jelezze, hogy a helyszínre megfelelő mennyiségben szállítsunk!

Megosztok, tehát vagyok

adatvédelem, internetbiztonság szülőknek, fiataloknak, pedagógusoknak


Az Internet, a közösségi média felületek változása, fejlődése számos új technikát, eszközt, visszaélést és bizony betegséget is hoz(ott) magával. Új szavakat, kifejezéseket kell megtanulnunk, hogy felvegyük a versenyt a mai fiatalokkal, akik már a munkavállalás során is teljesen más elvárásokkal rendelkeznek, mint akár 30 éves társaik.  A Megosztok, tehát vagyok címu könyv a családi élet, az iskola, a munkavállalás fejezeteit veszi sorra, s mutatja be az új technológia jelentette kihívásokat, mérföldköveket, betegségeket, problémákat és megoldási módszereket. Esettanulmányokon és tippeken keresztül visz végig az adatvédelemtől a közösségi média stressz szindrómán, az internetes zaklatáson és cyberbatingen át a likecsalásokig és lájkrablásokig, a generációk közötti különbségek bemutatásáig. A kötet segítségével választ kaphatunk arra is, hogy miért ragaszkodnak a mostani gyerekek és fiatalok a közösségi média felületekhez és bizony nekik már a digitális hagyatékukról is rendelkezniük kell.


A könyvhöz csatlakozik egy 70 oldalas adatvédelmi mukafüzet kifejezetten a 9-14 éves generáció számára, melyben tesztekkel, feladatokkal és olvasmányokkal segítjük az általuk használt közösségi média felületeken őket érő veszélyek felismerését és adataik megóvását.


Megosztok, tehát vagyok - A közösségi média és az Internet szép új világa, Könyvmuhely Kiadó

- 288 oldal

- Kötés: kemény kötés

- ISBN: 978-963-08-7999-6

- A könyv ára: 3.600,- pedagógusoknak és iskoláknak: 3.200,- Forint, 6 db felett +1 ajándék példány

- A munkafüzet ára: 1.600,-

- A könyv és a munkafüzet együtt: 5.200,- helyett 4.500,-Célunk

Internetbiztonsági és adatvédelmi nap - 2015. február 20. (péntek)


Adatvédelemmel és közösségi média felületek használatából jelentkező problémák kezelésére irányuló előadásokat ajánlunk diákok, felnőttek és pedagógusok részére.


Az előadások során a résztvevők bevonásával sorra vesszük a sexting, a cyberbullying, a cyberbating, likejacking, függőség és zaklatás témaköreit, a Facebook használatával kapcsolatos adatvédelmi megoldásokat, hogy hogyan tudják megállapítani, ki milyen célból jelöli be őket és hogyan hívják le és használják fel az adataikat az adathalászok, a marketingesek vagy éppen a szexuális ragadozók, de közösen megnézzük, hogyan tudják okosan használni a játékokat és hogyan állíthatjuk meg a vírusok és álhírek terjedését a Facebook-on.


Február az internetbiztonság hónapja, ez alkalomból 2014-ben már megrendeztük az Internetbiztonsági és adatvédelmi napot, melyet 2014. szeptemberében a Nagy Közösségi Média Nap internetbiztonsági játék és előadássorozat is követett.


2015. február 20-án 13-16 óra között a biztonságos közösségi média használat iránt érdeklődő általános és középiskolásokat valamint szüleiket és pedagógusaikat várjuk. Az előadásban beszélünk a Facebookon és közösségi média felületeken történő visszaélések megelőzési lehetőségeiről, az adathalászatról, adatlopásról, a lájkcsalásig és szabálytalan nyereményjátékokig, de az internetes zaklatás, függőség, spamek és scamek világát is áttekintjük.


A programon a részvétel a társadalmi felelősségvállalás miatt ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Referenciáink többek között...

Adatvédelmi konferenciák: Gyermekmentő Szolgálat - VII. Média Konferencia, 2013., Hangvilla - Biztonságos Internet napja, 2014., Nagy Közösségi Média Nap - Hangvilla, 2014.


Általános iskolák: Cholnoky Jenő Általános Iskola - Veszprém, Simonyi Általános Iskola - Veszprém, Pilinszky János Általános és Alapfokú Művészeti Iskola- Balatonkenese, Fehérlófia Waldorf  Iskola - Nemesvámos, Szent István Király Általános Iskola - Szentkirályszabadja, Irinyi János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola- Balatonfűzfő, Pilinszky János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola - Balatonkenese,


Középiskolák: Közgazdasági Szakközépiskola - Veszprém, Ipari Szakközépiskola - Veszprém, Vetési Albert Gimnázium - Veszprém, Kisfaludy Sándor Gimnázium- Sümeg


Egyetemek: Pannon Egyetem, ELTE - Kommunikáció Intézet, Debreceni Egyetem - Médiatudományi Intézet


Ifjúsági Házak és egyéb adatvédelmi előadások: Tótvázsonyi Ifjúsági Egyesület, Civil Ház Veszprém, 2014., SÉTA tábor - Kislőd, Krúdy Gyula városi könyvtár - Várpalota,  ÖbölTV - Balatonfűzfő, Decanter Bisztró - Veszprém, Felsőoktatási Vállalkozási Központ - Veszprém stb.