Így készíts borítóvideót a Facebookra

Tudtad, hogy már videót is beállíthatsz a Facebook Cover fotó helyére? Ugye milyen szuper lehetőség ez vállalati szempontból? Hol tudnád jobban és gyorsabban bemutatni, folyamatosan láthatóvá tenni vállalatod profilját, tevékenységét, ha nem a kezdőkép tetején? Nézzük meg a következőkben, hogyan tudod beállítani!

Amikor egy potenciális ügyfél téved Facebook oldalunkra az első benyomások – akár csak a személyes találkozás során – nagyon fontosak a számára. Amivel legelőször fog találkozni, az a borítókép és a profilkép. Mennyivel jobb lenne, hogy nem csak egy képpel, de egy egész imázsvideóval is megfoghatnánk az érdeklődését? Ez a videó, akárcsak a bejegyzésekben közzétett tartalmak automatikusan indulnak el, nem kell külön rákattintani.

Hogyan tudod beállítani?

Nem kell mást tenned, mint egered a borítókép változtatás ikonjára húzni (ld. fent), és máris megjelenik egy kis videó ikon.

Ha rákattintasz, megjelenik egy kis lenyíló menü. Válaszd ki a neked tetsző opciót, és már készülhet is a szuper Cover Video.

Fontos megjegyezni, hogy a tökéletes minőség érdekében olyan videót érdemes választani mely a Facebook által megadott formai követelményeknek megfelel: minimum 820x312 pixel legyen, de az ajánlott felbontás inkább a 820x462 pixel; minimum 20, maximum 90mp hosszúságú.

Három tipp a videó típusára:

  1. Használj animált állóképet. Készíts olyan videót, ahol a kép egyes részei mozognak csak.

  2. Mutasd be a márka személyiségét egy dinamikus videóba, hogy azonosulni tudjanak vele a fogyasztók.

  3. Készíts bemutató videót termékedről, annak használatáról, arról, hogyan készült.

Ha megtetszett ez az új lehetőség, próbáld ki te is! Vállalatod social media oldalán tesztelheted az újítás hatékonyságát és lehetőségeit. Melyik típust fogod elsőként kipróbálni?

Forrás: Social Media Examiner

Featured Posts
Posts Are Coming Soon
Kövess minket!
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
közösségi média social media marketing
közösségi média social media marketing
közösségi média social media marketing

70/6338980

jogi nyilatkozat                               ©2017 BY KOZOSSEGI-MEDIA.COM         ÁSZF                  adatkezelési nyilatkozat