A 3 legtipikusabb közösségi média hiba

A közösségi média lehet egy eszköz, de akadály is. Ha nem értjük, hogy milyen hatásai vannak, és milyen károkat eredményezhet, ha rosszul használjuk ezeket a felületeket, akkor hosszú távon gátolhatja az életünket. Szerencsére a tipikus hibákat könnyű megelőzni, mutatjuk hogyan!

1. Érzéketlen vagy a hozzászólásokra

A hozzászólások kezelése nehéz dolog, mivel ha valaki negatív kritikát ír a cégünkről, akkor szeretnénk, ha ezt mások nem látnák. A legnagyobb hibák között szerepelhet, ha töröljük, de az is, ha nem reagálunk rá. Tegyük fel, hogy hetek telnek el egy hozzászólás és a reakciónk között. Ilyenkor érdemes átgondolni, hogy kell-e még vele foglalkozni, ha pedig ezt tesszük, akkor semmiképpen ne töröljük, mert már sokakat elért.

Ha valaki reagál a bejegyzéseinkre, akkor azonnal válaszoljunk neki mi is, így a nem megfelelő szövegeket is időben moderálhatjuk, ha nagyon szükséges.

2. Ha nem tudod azonosítani a célközönséged

Egy oldal létrehozása és a tartalmak posztolása nem elegendő a sikerhez. Ha azt szeretnénk, hogy sikeresek legyünk, akkor a célközönségünkhöz kell szólnunk. Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy tudjuk, kinek kommunikálunk. Minden sikeres social media stratégia azzal kezdődik, hogy megismerjük a közönségünket: demográfiai adatok, hogyan töltik az idejüket, milyen stílust kedvelnek stb. Ha ismerjük a célcsoport hangját, akkor tökéletesen személyre szabottan tudunk kommunikálni.

3. Követők gyűjtése

Az, hogy az oldalunkat több ezren kövessék, akár hónapokba is telhet. Vannak néhányan, akik nem tudnak várni a fejlődésre, és megveszik a rajongókat. Ez jó üzletnek tűnik, de hosszú távon nem tesz jót, mivel nem generál majd forgalmat, és ezek a személyek vásárolni sem fognak tőlünk. Nem is fognak reagálni a tartalmainkra, mert érdektelenek a cégünk iránt. Inkább válasszuk a lassabb fejlődést a siker érdekében.

Sokan úgy indítják el a közösségi oldalaikat, hogy nincsen megfelelő stratégiájuk, ami hátráltathatja őket a sikerben. Ne kövesd el az alapvető hibákat, és akkor biztosan hatékonyabban tudod majd használni a felületeket.

Ha tudunk segíteni Neked ebben oktatással, tanácsadással, keress minket bátran!

Featured Posts
Posts Are Coming Soon
Kövess minket!
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
közösségi média social media marketing
közösségi média social media marketing
közösségi média social media marketing

70/6338980

jogi nyilatkozat                               ©2017 BY KOZOSSEGI-MEDIA.COM         ÁSZF                  adatkezelési nyilatkozat