Barion Pixel
top of page
Laptop, Headset and Mobile Phone

Digitális
detoxra fel!

ÁTLAGOSAN 6 ÓRA 45 PERCET VAGYUNK ONLINE,

EGY TINÉDZSER 9 ÓRÁT,

ez éves szinten 102 és 140 napot jelent.

Szeretnél csökkenteni ezen a mennyiségen?

 

Okosabban és tudatosabban használnád a kütyüket és a közösségi média felületeket?

 

Szeretnéd rávenni a GYERMEKEDET, KOLLÉGÁDAT, hogy kevesebbet legyen a gép előtt? 

JÓ HELYEN JÁRSZ!

Játékos módszerünkkel könnyebben meg tudod ezt tenni!

TUDTAD?

A közösségi média platformjai ugyanazt az idegi áramkört aktivizálják, amelyet a szerencsejátékok, vagy a diszkódrogok is, annak érdekében, hogy a fogyasztók a lehető legnagyobb mértékben használják termékeket.

Az erre irányuló tanulmányok kimutatták, hogy a különféle értesítések, kedvelések és megosztások folyamatos áramlása befolyásolja az agy jutalmazási területét, és ugyanolyan kémiai reakciót vált ki, mint más drogok, például a kokain.

Az agyra gyakorolt ​​hatása miatt a közösségi média mind fizikai, mind pszichológiai szempontból is addiktív.

Épp ezért érdemes - akár alkalmi jelleggel - tudatosan lekapcsolódni a rendszerről, egy kis digitális detoxot tartani...

Sean Parker, egykori Facebook alapító elnöke így nyilatkozott 2018-ban a Guardian-nek:

'Hogyan tudjuk lefoglalni annyi idődet is tudatos figyelmedet, amennyit csak lehet?' Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy időről időre egy dopamin lökést kell adnunk neked, amikor valaki lájkolta a képedet, a posztodat vagy bármi mást. És ez arra fog téged ösztönözni, hogy minél több tartalmat, kommentet és lájkot adjál hozzá."

Fotó: JD Lasica from Pleasanton, CA, US.

Sean_Parker_(6257084458).jpg

HOGYAN TUDUNK SEGÍTENI?

A digitális detox nem arról szól, hogy megtagadjuk a technológia használatát, hanem okosabban és tudatosabban használjuk azt, így hosszútávon is tud hatásos lenni! 

Játékos módon két naponta egy-egy kihívással letesztelheted Önmagad, családtagjaid, munkavállalóid vagy éppen tinédzseredet.

Digitális detox öröknaptárunk egy-egy oldalán ugyanis az adott naphoz tartozó rövid információkat követően kisebb vagy éppen nagyobb feladatokat kell teljesíteni.

A challenge-k (feladatok) végrehajtásával észrevétlenül kerülünk picit távolabb a technológia használatától és olyan szokásokat építhetünk bele mindennapjainkba, amellyel felismerhetjük a minket érő negatív közösségi média hatásokat is.

detoxolata.png

HOGYAN ÉPÜL FEL A DIGITÁLIS DETOX KIHÍVÁS

ASZTALI ÖRÖKNAPTÁR?

Minden egyes oldalon egy órára, fél napra, napra vagy akár egy hétre érvényes kihívás és feladat szerepel, az egyes kihívásokhoz csatlakozó tudományos kutatási eredmények és hasznos információk bemutatásával.

A naptárt egyes lapjait egymás után vagy akár randomszerűen felütve is használhatják az olvasók. 

Az öröknaptárban olyan hasznos információk találhatók, amelyekkel a digitális térben töltött időben biztonságban lehetünk: kevésbé lophatják el adatainkat, tilthatják le fiókjainkat.

Érintett témák többek között:

adathalászat, profillopás, digitális lábnyom, közösségi média stressz, FOMO (kimaradok valamiből érzés), információmegvonás, adatvédelem, internetbiztonság, személyiséglopás, digitális szokásnapló, jackpot-hatás, a személyreszabhatóság csapdája, tudatos közösségi média használat, likejacking, digitális hagyaték és gyász, slacktivizmus, influencerek befolyásoló képessége, adatok, amelyeket észre se vesszük, hogy rögzítenek, játékok és közösségi média felületek képernyőre tapasztó okai

AHOL MÁR TALÁLKOZHATTUNK...

HOGYAN BEFOLYÁSOL A KÖZÖSSÉGI MÉDIA TÉGED A MINDENNAPOKBAN?

ADD AJÁNDÉKBA TINÉDZSER GYERMEKEDNEK,

RENDSZERESEN GÉP ELŐTT LÉVŐ MUNKATÁRSAIDNAK

SZŰRŐBUBORÉK

Az algoritmusok folyamatosan ellenőrzik az érdeklődésedet és annak megfelelő tartalmakat biztosítanak. Azonban ha csak egy irányból fogyasztasz tartalmakat, könnyen beleragadhatsz egy irányba.

Az általad olvasott tartalmak bizony befolyásolják az érzelmeidet. Mivel a szűrőbuborék modell miatt egy irányból kapsz tartalmakat, észre sem veszed, de idővel csak ennek megfelelő érzelmek ragadnak Rád.

RAGADÓS ÉRZELMEK

CRACKBERRY / FOMO

A név nem véletlen, a crack (drog) és a blackberry (telefon) szóösszetételből adódik, ami kifejezi a függőséget, amelyet a közösségi média okoz. Ha megvonjuk ezt, a szervezeted félelmet/stresszt él át, mert úgy érzi, kimarad valamiből.

FANTOMREZGÉS SZINDRÓMA

Az idegrendszerben meglévő kapcsolatok, amelyek a rezgés érzésének hatására alakultak ki, könnyen aktiválódnak. Túlságosan megszilárdulnak, és a hasonló érzések részeivé válnak ennek a mintának.

Digitális detox kihívás asztali öröknaptár

Két naponta egy-egy kihívás, feladat, hogy önmagunkat tesztelve, vagy akár barátainkkal játszva okosabban és tudatosabban használjuk az internet és a közösségi média világát!

Készen állsz a digitális detoxra?

IMG_20200314_151259.jpg

Klausz Melinda könyve az ember életszakaszain keresztül mutatja be a közösségi média jelentette kihívásokat, betegségeket, problémákat és megoldási módszereket.

 

Konkrét eseteken, tippeken keresztül visz végig az adatvédelemtől a közösségi média stressz-szindrómán, az internetes zaklatáson és adathalászaton át a like-csalásokig és a generációk közötti különbségek bemutatásáig.

 

A kötet segítségével választ kaphatunk arra is, hogy miért ragaszkodnak a mostani gyerekek és fiatalok a közösségimédia-felületekhez, mit tehetünk a munkavállalás során / munkaadóként a közösségi média felületeken és hogy miért kell a digitális hagyatékukról mielőbb rendelkeznünk...

- 376 oldal, 

- Kötés: füles, kartonált

- ISBN: 9789632936529​

- Ára: 3.490,- Forint, vagy csomagban kedvezményesen!

MEGOSZTOK,        TEHÁT VAGYOK

KÖNYVEINKRŐL ÉS RÓLUNK ÍRTÁK...

megrendel

DŐLJ HÁTRA ÉS MI MINDENT SZÁLLÍTUNK NEKED, AMI A TÉMÁVAL KAPCSOLATOS!

INGYENES SZÁLLÍTÁS

Megosztok, tehát vagyok + 1 Digitális naptár rendelésével

Kedvezményes ár és INGYENES SZÁLLÍTÁS

2 darab DIGITÁLIS DETOX NAPTÁR

12.180,- helyett csak 8.000,- + ingyenes szállítás

KOLLÉGÁKAT vagy

OSZTÁLYTÁRSAKAT IS MEGLEPNÉD? 

AJÁNDÉKBA SZÁNOD?

NAGYOBB MENNYISÉGBEN VÁSÁROLNÁL?

Budapesten az Oktogonon lévő irodánkban jelentős kedvezménnyel átveheted:

10 darabtól: 3.200,- / darab 35% kedvezmény 

20 darabtól: 3.000,- / darab 40% kedvezmény 

A kedvezményes ár csak személyes átvétel esetében lehetséges! Átvétel az Oktogonon lévő irodánkban egyeztetés alapján.

Ez a megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, mely fizetési kötelezettséggel jár és amelyre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 5. és 6. §-ában foglaltak megfelelően irányadóak. A szerződés a távollevők között kötött szerződésekről szóló 1999. (II.5.) Kormányrendelet hatálya alá tartozik.​

Ennek értelmében az elektronikus úton leadott megrendelések esetén a megrendelő 14 napon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől. Elállási szándékodát a megrendeléstől számított 14 napon belül e-mailben jelezheti a az info@kozossegi-media.comemail címen. A szerződést a regisztráció kitöltésével a Klausz Social Group Kft.-vel köti ( (8200 Veszprém, Kőhíd u. 1.). Cégünk maradéktalanul alávetette magát a vonatkozó rendeleteknek, jogszabályoknak, illetve az egyéb törvényi előírásoknak.

bottom of page